Máte kartu od AMD? PUBG vás zabanuje
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Máte kartu od AMD? PUBG vás zabanuje

Máte kartu od AMD? PUBG vás zabanuje

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

25. 10. 2018 12:35 13
Reklama

Je to vlastně nekonečná pohádka. PlayerUnknown’s Battlegrounds je titul, ve kterém pokaždé přijde ke kumulaci chyb, vývojáři se pokaždé zaváží k jejich odstranění, a jakmile je vše na dobré cestě, hra se opět rozbije.

Podobně možná právě teď smýšlejí hráči PUBG, kteří mají ve svých počítačích grafickou kartu od AMD. Nejnovější patch 23 totiž způsobil, že právě tato skupina je z neznámých příčin banována. Zatím sice nevíme, zdali třeba nejde o nejnovější promoakci Nvidie, tušíme však, že chyba bude spíše na straně hry.

Ačkoliv se hráči snaží proti nesmyslným banům hájit, není jim to zatím nic platné – jejich odvolávání nefunguje a tvůrci z PUBG Corp se k situaci zatím nevyjádřili. Dle spekulací by se mohlo jednat o špatně implementované opatření proti cheaterům, které má zahrnovat hardwarové banování. Pokud se však vývojáři spontánně rozhodli, že každý uživatel GPU od AMD je automaticky cheater, asi mají svým fanouškům co vysvětlovat.

Celá „kauza“ navíc paradoxně přišla ve fázi běžící iniciativy Fix PUBG, která má otevřeným způsobem ukázat hráčům, že PUBG Corp se plně věnuje odstraňování nedostatků hry. I přes tradiční technické problémy však vývojáři nemají důvod smutnit. S vydáním Call of Duty: Black Ops 4 byl totiž PUBG předpovídán velký odliv hráčů, který je ale dle posledních výpočtů nakonec jen čtyřprocentní.

Zůstali jste u PUBG, nebo už nějakou tu dobu teabagujete obličeje protihráčů na battle royale mapě Blackout v Call of Duty? Podělte se o vaši zkušenost v komentářích.

A pokud PUBG ještě náhodou nevlastníte a zároveň hrajete na Xboxu nebo počítači s grafickou kartou od Nvidie (tým červených nechť zatím postupuje s obezřetností), můžete si hru zakoupit na Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama