Nightdive Studios si myjí ruce nad System Shockem 3. Zodpovědnost hru vytvořit je prý plně v rukou Tencentu
i Zdroj: Otherside Entertainment
System Shock 3 Novinka Nightdive Studios si myjí ruce nad System Shockem 3. Zodpovědnost hru vytvořit je prý plně v rukou Tencentu

Nightdive Studios si myjí ruce nad System Shockem 3. Zodpovědnost hru vytvořit je prý plně v rukou Tencentu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

28. 8. 2022 09:15

Nightdive Studios, které je současným vlastníkem práv na značku System Shock a tvůrcem chystaného remaku prvního dílu, objasnilo stav vývoje System Shocku 3. V novém rozhovoru zástupce studia Nightdive uvedl, že zatímco oni nadále drží práva na existující díly, práva na třetí zůstávají u společnosti Tencent.

Reklama

  • Studio Nightdive vyjádřilo svůj oficiální postoj k problematickému vývoji System Shocku 3
  • Vytvoření hry  nechává v rukou Tencentu, neboť jde o právoplatného vlastníka příslušné licence

Generální ředitel Stephen Kick pro VGC vysvětlil, že ačkoli licenci na třetí hru po získání práv původně poskytli studiu Otherside, ti se ji později rozhodli prodat čínské společnosti Tencent. K tomu došlo v roce 2020, což bylo několik let poté, co na vývoj v Otherside dohlížel Paul Neurath a Warren Spector. Druhý ze zmíněných v březnu tohoto roku následně potvrdil, že o problematickém projektu „už není co říci“, a dodal, že je na Tencentu, „aby udělal, co udělat chce“. Podle Spectora jeho tým na projektu přestal definitivně pracovat během roku 2019.

Je nasnadě zmínit, že titul sám o sobě byl ohlášen už v roce 2015, a to právě s Warrenem Spectorem jako svým kreativním poradcem. Bod krize se nicméně ukázal kolem roku 2018. Někdejší vydavatel hry – studio Starbreeze – se ocitl ve finanční tísni a Otherside s odchodem prohlásilo, že bude na projektu pokračovat samo. Nedlouho na to došlo ovšem přišlo další otočení. Studio veřejně prohlásilo, že projekt není nadále v jejich rukou a že práce plně přechází do rukou Tencentu. Od té doby žádná zpráva zveřejněna nebyla.

Pokud jde o stav série, který v přímém srovnání působí podstatě růžově, studio Nightdive nevylučuje remake druhého dílu. S ohledem na značku nelze ovšem opomenout ani svět televizní zábavy. Během letošního roku došlo na odhalení, že se chystaného seriálu ze světa System Shocku chopí scénárista filmu Mortal Kombat (2021)

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama