Třetí díl ARMA nebyl posledním v sérii
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Třetí díl ARMA nebyl posledním v sérii

Třetí díl ARMA nebyl posledním v sérii

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

25. 10. 2018 13:50 1
Reklama

Česká Bohemia Interactive se momentálně věnuje práci na hned několika titulech. Stálice v podobě DayZ a ARMA 3 doplňují tituly z firemního inkubátoru, a nedávno se ke všem přidal i úspěšný shoot’n’loot free-to-play projekt Vigor. Jak ale vývojáři stále dokazují, žádný z jejich aktuálních projektů není u ledu, a všechny se aktivně vyvíjí.

I okolo série ARMA se teď dějí zajímavé věci, což ostatně nastínil i Creator Bootcamp, kterého jsme se taktéž účastnili. Akce měla za úkol sezvat nejlepší komunitní modery na „základnu“ do Mníšku pod Brdy, kde se kromě komunitních radovánek a ježdění v tanku řešilo také nové DLC, zahrnující právě čistě komunitní výtvory. Sami vývojáři si zatím nejsou jistí, jak konkrétně bude probíhat model financování, či jaký obsah se konkrétně ve hře objeví. Je však jisté, že ARMA 3 se i do budoucna může těšit na další léta podpory.

To ale neznamená, že by série se třetím dílem odmlčela – takřka s jistotou lze prohlásit, že ARMA 4 opravdu v budoucnu vznikne, vývojáři však zatím sami neví, kdy a kde, přičemž to s jistotou nebude v nejbližších letech. Hlavním důvodem jsou práce na zbrusu novém enginu Enfusion, který by měl být základem nejen čtvrtého dílu ARMA, ale i dalších budoucích titulů studia. Do té doby, jak ostatně praví i mluvčí společnosti, Korneel van ´t Land, bude primární podpora dílu třetího, a to jak skrze oficiální, tak i již zmíněný komunitní obsah.

Právě skvělá komunita je ostatně hlavním důvodem, proč se tento již pět let starý titul stále těší velké pozornosti a oblibě. A co vy, naši čtenáři, patříte do komunity a zajímáte se o vývoj doposud poslední hry ze série ARMA? Nebo byste raději viděli plnohodnotný a blyštivý nový díl? Dejte nám vědět v komentářích.

A pokud snad ještě "trojku" nevlastníte, můžete to napravit na Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama