Uniklý dokument prozrazuje specifikace PS5 Pro. Do prodeje má jít letos
i Zdroj: Sony
Novinka Uniklý dokument prozrazuje specifikace PS5 Pro. Do prodeje má jít letos

Uniklý dokument prozrazuje specifikace PS5 Pro. Do prodeje má jít letos

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

18. 3. 2024 11:08 2

Tom Henderson potvrdil uniklé informace, které se týkají silnější varianty konzole PS5.

Reklama

  • Silnější verze PS5 má oproti aktuálnímu modelu nabídnout o 45 % rychlejší renderování
  • Zvládne 4K rozlišení, do budoucna dojde k navýšení až na 8K
  • Do prodeje má jít o Vánocích

YouTubový kanál Moore’s Law Is Dead koncem minulého týdne nabídl detaily ohledně specifikací silnější verze konzole PlayStation 5. Ke zprávě se však přistupovalo s velkou rezervou, jelikož zmíněný kanál ne vždy servíruje přesné informace, následně ale vše posvětil spolehlivý insider Tom Henderson.

Informace mají pocházet z dokumentu, jenž Sony zaslala vývojářům třetích stran. Takže co jsme se dozvěděli? Konzole „PS5 Pro“ by měla nabídnout grafický procesor, který oproti aktuálnímu modelu zajistí až o 45 % rychlejší renderování obrazu. Dále se mluví o dvakrát až čtyřikrát rychlejším ray tracingu či technologii pro strojové učení. 

PlayStation VR2 brzy připojíte i k počítači, Sony pracuje na oficiální podpoře
i Zdroj: Sony

PlayStation VR2 brzy připojíte i k počítači, Sony pracuje na oficiální podpoře

Společnost Sony oznámila, že druhou generaci virtuální reality pro konzole PS5 bude možné využít i pro hraní na PC. Zároveň…

23. 2. 2024 10:30

Za zmínku stojí také vlastní upscaler PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR), nyní údajně podporuje 4K rozlišení, do budoucna by ale měl zvládnout až 8K. V tomto ohledu zřejmě pomůže také akcelerátor využívající možnosti umělé inteligence. Nárůst výkonu by měl být až trojnásobný, video zmiňuje 33,5 teraflopů.

Henderson dodal, že první devkity byly distribuovány minulý rok v září, silnější konzole si jako první osahali vývojáři z first-party týmů. Od ledna letošního roku s nimi pracují také third-party studia. Letos na jaře se údajně budou posílat devkity, které již budou identické s finálním hardwarem.

Henderson zároveň naznačil, kdy silnější konzole půjde do prodeje. Sony podle všeho i nadále počítá s uvedením během Vánoc.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama