Vyšla nová zásadní aktualizace pro OpenTTD. Vylepšuje řeky a uživatelské prostředí
i Zdroj: Steam
Transport Tycoon Deluxe Novinka Vyšla nová zásadní aktualizace pro OpenTTD. Vylepšuje řeky a uživatelské prostředí

Vyšla nová zásadní aktualizace pro OpenTTD. Vylepšuje řeky a uživatelské prostředí

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

8. 2. 2023 14:01

Fanoušci budování sítí veřejné dopravy se dočkali malé pozornosti od týmu autorů OpenTTD. Open source verze kultovního Transport Tycoonu se totiž dočkala verze 13.0, přinášející velkou spoustu vylepšení a novinek.

Reklama

  • OpenTTD dostává verzi 13.0
  • Vylepšuje generování řek a uživatelské rozhraní

Základním vylepšením je možnost škálovat grafické rozhraní podle libosti, případně automaticky podle rozměru a rozlišení obrazovky. To by mělo umožňovat jak pohodlné a moderní hraní, tak i nostalgické vzpomínání s tlustými rámečky. Obecně pak bylo rozhraní laděno a vylepšováno třeba spojováním a dostupností některých oken.

Novinkou jsou i rozšířené víceúrovňové křižovatky a především přepracovaný systém generování řek. Ty by se měly rozšiřovat od svého pramene k ústí do moře, takže budou působit realističtěji a nabídnou nové, zajímavé výzvy pro hráče. Nechybí samozřejmě i náprava řady bugů. Kompletní seznam změn najdete na této adrese.

Open source OpenTTD vyšlo v roce 2004 a stojí na základech budovatelské strategie Transport Tycoon Deluxe z roku 1995. Ty jsou ale plně otevřené modifikacím a úpravám, hráči tedy titul za dvě desítky let různě vylepšili a rozšířili o nové funkce a mechanismy. Princip ale zůstává stejný - vybudovat dopravní impérium, třeba i v multiplayerovém režimu, kde spolu soupeří různé přepravní společnosti.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama