wasteland-2-se-pokusi-o-crowd-funding
Novinka Wasteland 2 se pokusí o crowd-funding

Wasteland 2 se pokusí o crowd-funding

Tomáš Krajča

Tomáš Krajča

4. 3. 2012 21:29
Reklama

Původní Wasteland vyšel už v roce 1988. Klasické RPG odehrávající se v postapokalyptickém světě budoucnosti můžeme chápat jako předzvěst budoucí slávy série Fallout. Dobrodružství v pustině ozvláštňoval už tehdy nebývale perzistentní svět reagující na hráčova rozhodnutí, členy party s vlastními názory, kteří třeba odmítali provést akce proti svému přesvědčení, a řadu dalších moderních prvků. Podívejte se, jak hra ověnčená řadou ocenění vypadala:

Spekulace o vývoji remaku či pokračování Wastelandu se objevily v průběhu několika předchozích let. Jednu novinku jsme například psali i my na Hrej... už v roce 2007! (čtěte zde) Nyní máme definitivní jistotu. Projekt potvrdil na svém Twitteru Brian Fargo. To je zkušený autor, který vedle původního Wastelandu stál například i za sérií Bard's Tale a v poslední době se svým týmem inXile Entertainment vydal RPG akci Hunted: The Demon's Forge a remake klasické arkády Choplifter HD.

Zpráva na Twitteru obsahovala vedle potvrzení vývoje hry také informaci o způsobu financování. Po vzoru nebývale úspěšných Double Fine použijí inXile pro získání potřebných prostředků Kickstarter a formou crowd-fundingu chtějí zajistit platy vývojového týmu. Fargo tvrdí, že jsou všechny velké weby připraveny oznámit, až se výběr spustí, takže by měla být zajištěna dostatečná publicita. Konkrétní datum známo není – ale mělo by to být někdy koncem tohoto týdne. V jednom ze svých příspěvků dokonce Fargo říká: „Tim Schafer mi v reakci poslal e-mail a popřál hodně štěstí. Je fakt třída.“ A abyste se správně naladili, přikládáme ještě jeden fanoušky vykutaný obrázek, který pobaví a zároveň navnadí. Už se těšíme! ;-)

Wasteland 2 se pokusí o crowd-funding
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama